Subvenció de 52.290 euros per fer els plans directors de l’abastament de l’aigua de 3 municipis de la comarca
02, de març 2023 15:17
  • La subvenció servirà perquè Sant Miquel de Campmajor, Palol de Revardit i Porqueres facin un nou pla, a més de permetre l’actualització del de Fontcoberta.
  • D’altra banda, el pressupost d’aquest 2023 hi figura la inversió pera les futures depuradores d’Esponellà, Vilavenut i Serinyà.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció de 52.290 euros al Consell Comarcal del Pla de l’Estany per tal de poder elaborar els plans directors de l’aigua dels municipis de Sant Miquel de Campmajor, Palol de Revardit, Porqueres i Fontcoberta, en aquest últim cas, serà l’actualització del pla existent.

Sant Miquel de Campmajor, Palol de Revardit, Porqueres i Fontcoberta van delegar al Consell Comarcal del Pla de l’Estany la gestió per a elaborar els plans directors d’abastament de l’aigua de cada un dels municipis, llevat de Fontcoberta que es tracta d’una actualització de l’actual pla. La delegació cap a l’ens supramunicipal ha permès agilitzar i facilitar les tasques administratives per poder rebre la subvenció. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha atorgat a l’ens del Pla de l’Estany 52.290 euros, que suposa un 90% del total del cost (sense IVA) de les quatre actuacions. En aquest context, la puntuació del projecte presentat pel Consell ha estat un dels que ha rebut una nota més alta d’entre del centenar de projecte que han rebut una subvenció per part de l’ACA.

Francesc Castañer, president del Consell Comarcal ha valorat molt positivament aquesta resolució destacant que “donada la mida de la comarca, projectes com aquest tenen molt de sentit fer-los conjuntament” A més, d’afegir que “aquest tipus de plans “comarcals” són bàsics per crear sinèrgies i que els municipis s’ajudin els uns amb els altres ”.

Els plans directors d’abastament de l’aigua tenen per objectiu obtenir una infraestructura hidràulica adequada, eficaç i suficient que faci viable l’abastament d’aigua potable de cada un dels municipis. A través d’aquesta subvenció de l’ACA es podran portar a terme les noves infraestructures de Sant Miquel de Campmajor, Palol de Revardit, Porqueres, i l’actualització de la de Fontcoberta.

Convenis amb l’ACA per a fer les depuradores d’Esponellà i Vilavenut

En paral·lel, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany han arribat a un acord per a fer dues depuradores a la comarca, a Esponellà i Vilavenut. El valor estimat de cada una de les instal·lacions ronda el 500.000 euros, una quantitat que ja es contempla al capítol d’inversions d’aquest 2023. En concret, el pressupost de la depuradora d’Esponellà ascendeix a 492.418,42 euros i el de Vilavenut puja fins els 517.171,49 euros.

El Consell també ha inclòs una partida per a la construcció d’una depuradora a Serinyà, tot i que, en aquest cas, encara no s’ha arribat a un conveni amb l’ACA. “S’ha fet una previsió de 100.00 euros per agilitzar els tràmits administratius per quan arribem a un acord amb l’ACA i sapiguem el cost real d’aquesta depuradora” ha puntualitzat el president del consell.

Actualment al Pla de l’Estany hi ha 3 depuradores: l’EDAR del Terri situada al veïnat de Can Ferran i que cobreix Banyoles, Camós, Porqueres, Cornellà del Terri de Sords, l’actual de Serinyà i la de Melianta. A banda, també n’hi ha d’altres, però d’abast molt local com la de Sant Esteve de Guialbes.

Arxiu