Obert el període d’inscripcions per als exàmens de català
26, de gener 2023 08:40

La Secretaria de Política Lingüística ha obert el període d'inscripcions per presenta-se, per lliure, als exàmens dels diversos nivells de català, des de l'A2 fins al C2.  Respecte a convocatòries d'anys anteriors, però, hi ha alguns canvis en el període d'inscripcions, així com es limitaran el nombre d'inscripcions.

Els certificats de català de la Secretaria de Política Lingüística són títols oficials amb reconeixement internacional i validesa indefinida que ofereixen una garantia de qualitat: les proves són elaborades, administrades i corregides per persones expertes en avaluació de llengües d’acord amb els criteris de l’Associació Europea d’Avaluadors de Llengua (Association of Language Testers in Europe, ALTE).  A més, permeten acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana amb un alt grau de fiabilitat, i són valorats tant en l’àmbit acadèmic com en el laboral (a les administracions públiques, les empreses i les institucions).

Respecte anys anteriors, hi ha alguns canvis que cal tenir en compte per presentar-se per lliure als exàmens de català. D'una banda, hi ha dos períodes d'inscripció: un per al nivell C2 i un altre per a la resta de nivells. Així, des del 23 de gener i fins al 2 de febrer es poden fer les inscripcions per al nivel C2, mentre que el període per fer-ho als nivells A2, B1, B2 i C1 serà del 9 al 21 de febrer.

L'altra novetat és que s'ha establert una limitació en el nombre global d'inscripcions a aquesta convocatòria: s’admetran fins a 7.000 inscripcions en el cas del C2 i fins a 4.000 entre la resta de certificats. Si s’arriba a aquests nombres abans de la finalització del termini es tancarà el tràmit.

Com és habitual, la inscripció es podrà fer per Internet, mitjançant el portal Tràmits gencat o presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat (plaça de Pompeu Fabra, 1), amb cita (no es faran inscripcions presencials als Serveis Territorials de Cultura). S’aplica la mateixa tipologia d’exempcions i bonificacions de l’any anterior. En trobareu la informació i els imports de les taxes en aquest web.

Per a més informació, podeu consultar aquesta pàgina en la qual hi ha, entre altres informacions, models de la prova. També podeu escriure a la Delegació Territorial de la Secretaria de Política Lingüística a Girona (dgplgirona.cultura@gencat.cat) o contactar amb el Servei Comarcal de Català (Tel.: 972 57 35 50 – a/e: plaestany@cpnl.cat).

Arxiu