El ‘Fem ruta’ impulsat per l’àrea de Benestar Social agermana els pobles de Banyoles i Vilademuls
22, de març 2023 15:46
  • El servei ‘Fem Companyia’ de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany torna a promoure aquest projecte en el que es fa un intercanvi de germanor entre dos municipis de la comarca.
  • En aquesta ocasió s’ha comptat amb la col·laboració del Museu Darder de Banyoles.

Els municipis de Banyoles i Vilademuls han viscut un dia de germanor a través del projecte ‘Fem ruta’ impulsat pel servei ‘Fem Companyia’ de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal.

‘Fem ruta’ és un projecte que fa 15 anys que es fa amb l’objectiu de donar la possibilitat a les persones ateses pel servei, majors de 70 anys i que viuen soles o que no disposen de suficient xarxa social, així com la resta de persones grans dels municipis participants a passar una jornada visitant un municipi del Pla de l’Estany. Més enllà de crear sinèrgies entre els veïns i veïnes de la comarca, també es coneix el territori ja que el projecte inclou una visita cultural.

En aquesta ocasió, Banyoles ha estat el municipi amfitrió que ha rebut a Vilademuls oferint una visita cultural pel Rec Major a càrrec del Museu Darder de Banyoles. Un cop feta la visita, l’activitat ha acabat al Casal Cívic de Banyoles. Una cinquantena de persones han participat en la jornada d’avui, en el que el 88% eren dones i el 12% homes.

El ‘Fem ruta’ és un dels projectes que formen part del servei Fem Companyia que promou aquest tipus d’activitats per ajudar a combatre els efectes de la solitud no volguda entre la població major de 70 anys del Pla de l’Estany.

Arxiu