Protecció Civil  programa una prova d'alerta als telèfons mòbils
25, d’abril 2023 11:07

El proper dijous 27 d'abril a la zona de Catalunya Central, en la que s'inclouen les comarques de Girona, serà l'afectada per la prova d'alertes de Protecció Civil  als telèfons mòbils. Aquestes alertes són una eina per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Entre les 11 i les 13 h del dijous 27 d'abril els veïns i veïnes del Pla de l'Estany podran observar com els hi sonen les alertes mòbils de Protecció Civil. Aquesta prova consisteix en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l'alerta estigui activa.

Aquests missatges es poden diferenciar de la resta perquè van encapçalats pel text “Alerta de Protecció Civil”, o bé pel text “Alerta presidencial”, en funció de la configuració del teu mòbil. Aquest tipus de missatges es mantenen en pantalla fins que es prem el botó “acceptar”. A més, el so dels missatges d’avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan rebis el missatge també es produirà la notificació per vibració.

Es preveu que l’horari de les proves serà entre les 11 h i les 13 h aproximadament i hi haurà tres o quatre enviaments a cada zona, en funció de les necessitats del CECAT.

Arxiu