Es reprenen les sessions formatives organitzades per l’oficina Accelera Pime Rural
09, de juny 2023 12:22
  • Són una sèrie de càpsules per ajudar el teixit empresarial del Pla de l’Estany en el seu procés de digitalització.
  • Les sessions van iniciar-se el passat mes d’abril i les dues properes tindran lloc el 19 de juny i el 18 de setembre.

L’Oficina Accelera Pime Rural (OAP-Rural) ha organitzat tres sessions formatives al Pla de l’Estany durant aquest any. L’objectiu d’aquestes formacions, dirigides al teixit empresarial de la comarca, és impulsar la digitalització de les petites i mitjanes empreses, i del sector dels autònoms.

El 19 de juny, de 12 a 14 h tindrà lloc la segona de les sessions formatives al Centre Cívic de Porqueres, centrada en els perills d’Internet i com protegir-se de les possibles amenaces. Des de l’Oficina es considera que la ciberseguretat en l’àmbit empresarial és un tema de rigorosa actualitat i que, per tant, se n’ha de saber treure’n profit.  

La primera de les formacions va tenir lloc el passat 24 d’abril en el que es va tractar sobre com fomentar les vendes a través de les xarxes socials. Un cop acabada la sessió es va oferir suport tècnic per poder tenir un assessorament personalitzat, o bé demanar la subvenció del Kit Digital.

El darrer dels seminaris es farà el 18 de setembre en el que es donarà a conèixer la factura electrònica i com implementar-la, així com la normativa que la regula i la seva obligatorietat en un futur proper.

A més, l’oficina Accelera Pime Rural organitza més formacions d’interès arreu del Gironès. Les inscripcions es poden fer a la web www.ddgi.cat/accelerapime/esdeveniments/, trucant al 666 494 241 o enviant un correu electrònic a accelerapime@ddgi.cat.

Les oficines Acelera Pyme a l’estat espanyol

Les oficines Acelera Pyme, que s’han posat en funcionament a tot Espanya per mitjà de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d’euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80 % del pressupost subvencionable, i les entitats beneficiàries, la resta.

Les actuacions estan finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l’Agenda España Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. La quarta mesura de l’eix d’actuació d’aquest Pla («Digitalització bàsica per a les pimes») inclou la creació d’una xarxa d’oficines Acelera Pyme.

Arxiu