El SIAD del Pla de l'Estany dona suport a la campanya 'La meva piscina no discrimina'
06, de juliol 2023 08:39

El Servei d'Informació d'Atenció a les Dones (SIAD) del Pla de l'Estany de l'àrea de Benestar Social, s'afegeix a la campanya impulsada pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya en la que reivindica que les piscines han de ser espais lliure de discriminacions. 

La Llei 19/2020, de 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no-discriminació, aprovada pel Parlament de Catalunya, té per objectiu establir els principis i regular les mesures i els procediments per a garantir i fer efectius el dret a la igualtat de tracte i a la no-discriminació. Aquesta norma obliga els poders públics a vetllar per la no-discriminació per qualsevol dels motius descrits en l’article 1.3 de la llei, entre el quals s’inclou el sexe o gènere, les conviccions religioses i la indumentària.

Situacions de discriminació

En primer lloc, constitueix una discriminació la prohibició a les dones d’utilitzar les instal·lacions amb el tors nu (el que es coneix com a topless).

En segon lloc, és discriminatòria la prohibició d’alletar un infant en una piscina.

En tercer lloc, tampoc es pot limitar a cap dona l’ús d'un vestit de bany que tapi més parts del seu cos, com el vestit de bany integral. Aquesta peça de roba està fabricada amb polièster, el mateix material que es fa servir per a qualsevol banyador, cosa que el fa adequat per a l’ús en una piscina.

Des del SIAD del Pla de l'Estany han fet arribar aquesta campanya als ajuntaments de Porqueres, Conrellà del Terri i Fontcoberta, els quals compten amb piscines municipals, que l'han rebut amb satisfacció, tot i que totes elles no es discrimina a ningú per cap de les situacions que s'han descrit. 

Arxiu