6 productors del Pla de l'Estany reben el segell 'Girona Excel·lent'
12, de juliol 2023 08:24

- L'acte d'entrega dels guardons va tenir lloc ahir, malgrat que els distingits amb el Premi de la 5ª Edició de Girona Excel·lent – Segell de Qualitat Agroalimentària es van donar a conèixer a finals de juny.

Un total de 6 productors del Pla de l'Estany van rebre els diferents distintius pels seus productes en la gala del Premi Girona Excel·lent - Segell de Qualitat Agroalimentària que es va celebrar a l'espai Mas Marroch del Celler de Can Roca. 

En la categoria de fruits secs, dins el sector agroalimentari de les nous, s’ha distingit les Nous Can Llavanera, de Can Llavanera de Crespià. En l’apartat de làctics, dins l’especialitat de formatge de cabra de pasta tova de quallada mixta, ha estat reconegut el formatge Pla d’Alba, de l’empresa Mas Alba de Terradelles, a Vilademuls. També ha obtingut un dels distintius de qualitat l’oli Arbequina Premium ECO de Mas Auró d’Esponellà, en l’apartat d’oli d’oliva verge extra 100% monovarietal, dins la categoria d’olis i vinagres. I l’empresa Can Carlina de Cornellà del Terri, especialitzada en cargol bover, ha rebut una distinció en la categoria de conserves i semiconserves, pel seu producte Cargol bover, tomàquet, carn de porc rostida i sofregit de ceba.

Per altra banda, l’empresa Dolça Abella de Crespià s’ha endut dos distintius de qualitat per la Mel de Muntanya de l’Albera (dins l’apartat de mel de muntanya) i per la Bresca de mel de cap d’ase (especialitats singulars). I, finalment, la botifarra d’ou de la carnisseria Alemany del Mercat del Lleó de Girona, elaborada a Banyoles, ha estat reconeguda en la categoria d’embotits (botifarra blanca).

Arxiu