El Consell Comarcal del Pla de l’Estany aprova per unanimitat una moció en suport a l’exconseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà
28, de setembre 2023 14:04
  • En el ple celebrat aquest dimecres, el Consell Comarcal va aprovar per unanimitat una moció a l’exconseller d’Interior i a sergent del cos de Mossos d’Esquadra.

En el ple celebrat aquest dimecres 27 de setembre, els grups d’ERC Acord Municipal i Compromís Municipal van presentar una moció en suport a l’exconseller Miquel Buch i el sergent dels Mossos, Lluís Escolà, condemnats recentment per l’Audiència de Barcelona a penes de presó i d’inhabilitació. La proposta ha estat recolzada per tots els grups municipals que conformen el plenari.

El passat 14 de setembre es feia pública la sentència del judici a l’exconseller d’Interior del Govern de Catalunya, Miquel Buch i el sergent del cos de Mossos d’Esquadra Lluís Escolà. En aquesta sentència se’ls condemna a 4 anys mig de presó i 20 d’inhabilitació pels delictes de malversació i prevaricació i 4 anys de presó i 10 d’inhabilitació per malversació respectivament. Davant d’aquesta sentència, els grups de l’equipo de govern del Consell Comarcal del Pla de l’Estany van impulsar aquesta moció que va ser recolzada també per la CUP.

Els acords adoptats pels grups rebutja la sentència de l’Audiència de Barcelona, denuncia la persecució judicial a l’independentisme i exigeix l’aprovació d’una llei d’amnistia, recordant que són més de 3.300 les persones perseguides pel seu pensament polític. Els acords es traslladaran al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol, al Congrés dels Diputats i al Senat, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació Catalana de Municipis i a l’Associació de Municipis per la Independència.

Arxiu