El Consell Comarcal del Pla de l’Estany organitza visites guiades gratuïtes al patrimoni
25, d’octubre 2023 12:32
  • L’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany organitza visites guiades als 11 elements patrimonials digitalitzats de la comarca.
  • Les visites es duran a terme els caps de setmana i festius dels mesos d’octubre, novembre i desembre i seran gratuïtes.

L’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany organitza un cicle de visites guiades al patrimoni de la comarca. Les visites es faran als 11 elements patrimonials digitalitzats de la comarca que s’inclouen en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial “Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa”, del qual el Consell Comarcal en forma part.

L’objectiu de les visites és dinamitzar i donar a conèixer els 11 elements que s’han digitalitzat. Una guia serà l’encarregada de portar a terme la visita i explicar la història de l’element així com la importància cultural i històrica que cal preservar i difondre. A més, en algunes de les rutes es podrà accedir a l’interior de l’element visitat.

Oriol Serrà, conseller de Promoció Territorial del Pla de l’Estany, destaca que “aquestes visites s’ofereixen per donar a conèixer els elements patrimonials de la comarca que s’han digitalitzat i per posar-los en valor”.  Serrà afegeix que “s’ha habilitat un espai a la web de turisme per consultar el calendari de les visites guiades als diferents elements patrimonials”. El conseller apunta que “malgrat que no hi ha límit d’inscripcions, és recomanable fer-ne una reserva prèvia”.

Els 11 elements digitalitzats que es visitaran són l’antic balneari i font de la Puda de Banyoles, l’ermita de Santa Magdalena de Noves de Camós (on es podrà accedir a l’interior per veure´n el retaule), el centre de la vila de Crespià , la torre de Can Ginestar de Sant Miquel de Campmajor, la Platja d'Espolla de Fontcoberta, l’església de Sant Cugat de Ravós del Terri i les seves pintures romàniques,  la torre de telegrafia òptica de Fellines de Vilademuls, l’interior del Pou de glaç de Palol de Revardit, el rentador de Can Carreras de Serinyà,  l’interior de l’edifici de la central elèctrica de Martís a Esponellà, i el Bosc de Can Ginebreda de Porqueres on l’artista, Xicu Cabanyes, participarà en la visita.  Cal recordar que a cada un dels elements s’hi pot trobar una placa amb un codi QR que, quan s’escaneja, permet veure fer un tour 360º, visites 3D i vídeos, entre d’altres.

Les visites, que  tindran una durada d’una hora i seran gratuïtes, es faran els caps de setmana i festius dels mesos d’octubre, novembre i desembre. La primera de les visites es farà aquest proper diumenge 29 d’octubre a l’antic balneari de la Puda de Banyoles. El calendari de visites es podrà consultar www.turisme.plaestany.cat. La reserva de visites es pot fer a través del correu electrònic turisme@plaestany.cat o trucant al 972 573 550.

Arxiu