Al voltant de 50 persones participen de la V Olimpíades físico-cognitives del Pla de l’Estany
26, d’octubre 2023 12:08
  • L’àrea d’Acció Social, Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el Consell Esportiu han organitzat aquesta activitat que ha aplegat 48 persones grans de tota la comarca.

La plaça Major de Porqueres ha estat l’escenari de la cinquena edició de les Olimpíades físico-cognitives del Pla de l’Estany que organitzen conjuntament el Servei Fem Companyia de l’àrea de d’Acció Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany. En aquesta ocasió la proposta ha aplegat mig centenar de persones grans de tota la comarca.

En aquesta cinquena edició de les Olimpíades ha estat el municipi de Porqueres el que ha acollit aquesta proposta que té per objectiu el d’animar a la gent gran a participar en activitats d’envelliment saludables com les que es promouen des de l’àrea d’Acció Social, Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Pla de l’Estany a través del Servei Fem Companyia (taller Fem Memòria, Fem ruta...), així com les activitats físiques organitzades pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany (parcs de salut, gimnàstica de manteniment...).

La jornada ha inclòs cinc proves que combinaven l’aspecte físic i cognitiu. Les proves físiques proposades han estat les bitlles catalanes, la petanca, un circuit d’obstacles i completar el parc de salut. Un cop finalitzada l’activitat física corresponent, totes elles, portaven associat un repte cognitiu relacionat amb la memòria, el llenguatge, les associacions o el càlcul.

Un aspecte que també pren especial rellevància en aquest projecte, més enllà de la promoció d’un estil de vida saludable i actiu, és que també vol fomentar la relació entre els diferents municipis, així com amb la cohesió de les persones que hi viuen.

En finalitzar la “competició”, que ha tingut lloc al Parc de Salut de Les Pedreres de Porqueres, el conseller comarcal Àlex Esteba, responsable polític de l’àrea de Serveis a les Persones, ha fet entrega de les medalles simbòliques a les poblacions que han obtingut millors resultats.

Arxiu