L’Oficina Jove del Pla de l’Estany promou el Servei Comunitari als centres de secundària
08, de novembre 2023 12:38
  • Un any més l’Oficina Jove presenta aquest servei entre la comunitat educativa de secundària a través d’un escape room.
  • A banda, durant aquest primer trimestre del curs també ha conclòs el projecte RESSSÒ que ha portat música en viu als centres educatius de secundària de la comarca.

L’Oficina Jove del Pla de l’Estany promou, un any més, l’assignatura de Servei Comunitari entre l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la comarca. Per tal de fer més atractiva i participativa la presentació d’aquesta assignatura, de nou, s’ha tornat a fer a través d’un escape room.

L’assignatura de  Servei Comunitari que es desenvolupa durant al segona etapa de secundària des de l’any 2018, es presenta als centres de secundària del Pla de l’Estany a través de l’Oficina Jove. Mitjançant un escape room, i abans que les entitats de la comarca presentin els seus projectes de voluntariat a l’alumnat, l’oficina porta als instituts una dinàmica amb la qual es pretén fer reflexionar als i les joves sobre el sentit del voluntariat  i perquè és important que se’n faci.

A finals d’octubre es va fer les sessions als instituts Pere Alsius i Josep Brugulat, i durant aquestes dues primeres setmanes de novembre es portaran també a l’institut Pla de l’Estany i a l’Escola Casa Nostra.

El Servei Comunitari té com a objectiu fomentar el voluntariat entre l’alumnat fent que experimenti i protagonitzi accions de compromís cívic i, alhora, aprengui en l’exercici actiu de la ciutadania, tot posant en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Finalització del projecte RESSSÒ

D’altra banda, el passat mes d’octubre l’àrea de Joventut del Consell Comarcal va posar el punt i final al projecte RESSSÒ. Patis musicals emergents, una iniciativa que va portar música en viu, de grups de joves de la comarca als centre educatius de secundària del Pla de l’Estany.

Durant les quatre jornades que van tenir lloc a cavall del curs passat i d’aquest, l’alumnat dels instituts Pere Alsius, Josep Brugulat, Pla de l’Estany i l’Escola Casa Nostra, van poder gaudir d’un concert en directe dels grups locals Eli Rodríguez, Bicèfal i Bivac. El projecte també va permetre conèixer l’experiència que suposa la formació d’un grup musical i tot el camí que s’ha de recórrer fins a elaborar una cançó pròpia i actuar en un concert.

Els quatre concerts que es van oferir es poden recuperar al perfil d’Instagram de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany (@plaestanyjove). A més es pot veure un vídeo resum del projecte al canal de que l’oficina té a YouTube.

Arxiu