Els productes i productors del Pla de l’Estany ja tenen una marca pròpia
22, de novembre 2023 21:17
  • La proposta guanyadora ha estat escollida entre els propis productors, els ajuntaments de la comarca i la ciutadania.

Un centenar de ciutadans i ciutadanes de la Pla de l’Estany han participat en l’enquesta per escollir el nou segell per identificar i posar en valor els productes i productors de la comarca. Entre la ciutadania, els ajuntaments i els productors han escollit, finalment, la proposta 3 perquè sigui el segell dels productes i productors del Pla de l’Estany, amb l’objectiu que aquesta marca els promocioni i els posi en valor.

Del 10 al 17 de novembre es va obrir una enquesta en línia per escollir quin havia de ser el segell que representés els productes de la comarca. Aquesta iniciativa, que va ser aprovada pels propis productors locals, era una de línies de treball del Pla estratègic del Món Rural – Pla d’acció sectorial de la pagesia i el producte local del Pla de l’Estany (2020-2023). En aquesta fase final hi havia 3 propostes que havien de ser escollides entre els productors, els ajuntaments i la ciutadania.

El resultat de les votacions ha donat que el 50% dels productors han escollit la proposta 3, mentre que un 32% han escollit la proposta 2 i un 18% la proposta 1. Pel que fa als ajuntaments, un 40 % ha escollit la proposta 1, un 40% la proposta 3 i un 20% la proposta 2. Finalment els vots de la ciutadania han estat un 52% per la proposta 3, un 28% per la proposta 1 i un 20% per la proposta 2.  Per tant, atesos els resultats, la proposta 3, amb un 46% dels vots emesos ha resultat la guanyadora i es converteix en el nou segell dels productes i productors del Pla de l’Estany.

Oriol Serrà, conseller de Promoció Territorial fa una valoració positiva de la participació i destaca que ““era molt important que la votació del segell fos el màxim de transversal possible i crec que ho hem aconseguit hi ha participat la ciutadania, els productors i els ajuntaments” en quan al segell guanyador destaca “ el segell guanyador no només és un segell que guanya  per  votació general també en les votacions dels 3 grups de participació és el més votat en cadascun d'ells per tant és un segell d'un consens molt ampli, hem fet un pas més per posar en valor i promocionar els productes de la comarca i el seu paisatge”.

 

La proposta més diferent de totes 3

La marca escollida té un disseny més dinàmic i diferents a les altres dues propostes. El logotip de la marca territorial és més discret, però centrat i visible. En el dibuix hi apareix un casa, però no com a centre d’atenció, donant més importància a la terra, el camp i els conreus que a l’edificació. El color del dibuix és d’un to ocre, predominant en el Catàleg de productes i productors de la comarca.  La disposició dels elements recorda una circumferència tot i que no hi és explícitament. Les línies corbes dels conreus del dibuix podrien ser la continuïtat de les muntanyes de colors que té el logotip de la comarca. D’aquesta manera s’integren el logotip i del dibuix donant la sensació d’una relació lògica i coherent.

Arxiu