El Consell Comarcal del Pla de l’Estany actualitza la Ponència Comarcal d’Avaluació Ambiental
01, de març 2024 13:31
  • El Ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va fer una Declaració Institucional en suport a les mobilitzacions dels pagesos.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany va celebrar ahir el ple ordinari de la corporació corresponent al mes de febrer i a on es va designar que Àlex Terés serà el president de la Ponència Comarcal d’Avaluació Ambient. Aquesta designació està lligada a l’actualització d’aquest òrgan tècnic ambient de l’ens. La sessió també va servir per a que els tres grups polítics de l’ens fessin una Declaració Institucional en la que es recolzaven les mobilitzacions del sector de la pagesia.

La Ponència Comarcal d’Avaluació Ambiental, és l’òrgan tècnic ambiental del Consell Comarcal del Pla de l’Estany encarregat d’avaluar les sol·licituds que fan els municipis i formular l’informe integrat de les activitats classificades a l’annex II sotmeses al règim de llicència ambiental. Aquest, és un servei que el consell presta a la totalitat dels 11 municipis de la comarca. L’encarregat de presidir aquesta ponència serà el president del Consell d’Alcaldies, Àlex Terés, després que el ple així ho aprovés.

El president del Consell, Francesc Castañer recorda que “en aquests últims mesos la ponència s’ha posat al dia de tots els expedients d’activitats. És  per això que ara és un bon moment per fer l’actualització dels components”. Cal recordar que els informes que s’emeten des de la Ponència Comarcal d'Avaluació Ambiental són vinculants per als ajuntaments, tant si són desfavorables com si proposa mesures correctores. A més, aquests també són vinculants si requereix a la persona o l'empresa sol·licitants a redactar un projecte o altres documents reformats.

Aposta per la tecnificació en matèria de joventut

De la resta de la sessió plenària també cal destacar les propostes d’acord per acceptar l’encomana de gestió d’assistència tècnica de joventut als ajuntaments d’Esponellà, Fontcoberta, Sant Miquel de Campmajor i Porqueres. Aquests 4 municipis se sumen a la resta de municipis que compten amb un tècnic de joventut compartit, en el que suposa una clara aposta d’aquests consistoris per tecnificar les àrees i els serveis relacionats amb el jovent dels seus respectius municipis.

Per últim, també es va fer una Declaració Institucional en suport a les mobilitzacions dels pagesos a causa de la crisi que viu el sector agrari. Des dels tres grups representats al Consell Comarcal del Pla de l’Estany es dona suport a les reivindicacions del sector que, entre d’altres demana l’agilització dels tràmits administratius, una lluita que és compartida també des del propi ens.

Arxiu