El Consell Comarcal del Pla de l’Estany impulsa els tallers sobre masculinitats igualitàries
06, de maig 2024 11:04
  • Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Pla de l’Estany aposta per conscienciar la població sobre la necessitat d’un canvi de model de masculinitat tradicional per donar pas a nous models de masculinitat que comportin unes relacions més igualitàries.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a través d’Igualtat i Feminismes, portarà a terme dos tallers adreçats a homes amb l’objectiu que revisin i s’encaminin cap a una masculinitat més harmònica que comporti relacions més igualitàries. Els tallers, que tindran lloc el dimecres 8 i 15 de maig a la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres, aniran a càrrec de l’Associació Identitats.

Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, dins el marc del Pla de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2023-2026, enguany centra les seves accions en la sensibilització i conscienciació de la necessitat d’un canvi de model de masculinitat, amb la finalitat d’assolir relacions interpersonals més igualitàries, respectuoses i no-violentes. En aquest context, el personal treballador de l’àrea d’Acció Social, Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal del Pla de l’Estany han realitzat una formació entorn les masculinitats igualitàries per conèixer millor a què ens referim i cap a on cal avançar.

A nivell polític, es va fer una càpsula formativa per aportar consciència i reflexió per  incorporar la perspectiva de gènere, interseccional, feminista o antimasclista, i igualitària a les polítiques públiques. Per altra banda, aquest mes de maig s’ofereixen tallers dirigits a homes adults sobre masculinitats igualitàries que giraran entorn a la creació d’un espai de reflexió entre homes per compartir com viuen l’herència de la masculinitat tradicional. Aquests tallers també volen ser un espai segur on es puguin generar sinergies i esdevingui un punt de partida i inflexió per una presa de responsabilitat i compromís vers una transformació cap a models de masculinitats igualitàries, no-violentes i respectuoses.

Corresponsabilitat, expressió i gestió de les emocions i relacions interpersonals

El primer dels tallers tindrà lloc el proper dimecres 8 de maig de 18:30 a 20:30 h a la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres, sota el títol ‘El pes de la masculinitat tradicional’. El segon dels tallers serà el dimecres 15 de maig, en el mateix horari i lloc que el primer i porta per títol ‘Endinsant-nos a les masculinitats igualitàries: compromís i responsabilitat’.

Durant aquestes dues jornades es reflexionarà entorn a tres eixos principals: el primer serà la corresponsabilitat en les cures i les tasques de la llar, lligada a la càrrega mental que, majoritàriament, recau en les dones. El segon eix girarà entorn l’expressió i gestió de les emocions que, tradicionalment, se’ls ha vetat als homes; i per útlim es treballarà en les relacions interpersonals, és a dir, des d’on i com es relacionen els homes amb altres persones i amb si mateixos.

Els tallers sobre masculinitats igualitàries aniran a càrrec de l’Associació Identitats, que treballa des de la mirada feminista i amb perspectiva de gènere, amb llarga trajectòria i àmplia experiència en violències masclistes i en la promoció de les masculinitats igualitàries. Seran dues sessions diferenciades, alhora que complementàries, passant d’una aproximació als conceptes i presa de consciència a una posada en comú per emprendre accions per al canvi.

Les inscripcions per a un o els dos tallers es poden fer a través del web plaestany.cat on hi ha un baner directe per apuntar-s’hi. L’únic requisit és ser major d’edat, si bé tindran prioritat aquells homes que resideixen en alguns dels municipis on Igualtat i Feminismes hi presta servei, també està obert a homes d’altres poblacions.

Arxiu